Dagens genbrugstur - Hvad fik jeg mon købt?

Ideer til hvad man kan lave, når man keder sig!

fotografi-den-10-03-17-kl-20-56-2

På sådan en solrig søndag, hvor man måske i nat har været i byen, kan det være svært at komme på gode ideer, til hvad man egentlig kan give sig til. Man er måske lidt træt, efter den tunge mængde alkohol, eller også tænker man bare at dagen skal bruges til afslapning, da det imorgen er mandag igen. Jeg kender det alt for godt selv – Søndagen er den dag i weekenden, hvor det måske alligevel ikke helt er weekend, da man stresser over at en ny uge snart skal indtræde, eller at man ikke kan bruge de sene nattetimer i aften, på druk med kammeraterne eller ‘ film maraton ‘.

Men jeg er kommet på lidt ideer til hvad i kan lave herunder;

Benyt dagen sammen med din familie – Brug den på at gå en tur sammen med dine familie medlemmer. Vær samlet og snakke med hinanden, nyd hinandens selskab og samtidig kom ud og få noget frisk luft. Slut dagen af, med at få kaffe sammen, eller spise aftensmad sammen. Benyt den stille og rolige dag, i ren afslapning sammen med dine nærmeste.

Benyt dagen sammen med en kammerat eller veninde – Dagen er jo stadig lang, trods at der er noget at stå op til imorgen igen. Så benyt dagen på at evt. gå en tur sammen, se en film sammen eller tag ud og opleve nogle ting sammen. Dagen kunne med fordel blive benyttet på en film i biffen, en tur på Hjerl Hede eller i den gamle by i Aarhus. Der er mange muligheder for hvad man kan tage ud og opleve sammen, så det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg var fx. på Hvidsten Kro med en kammerat sidste år – Det var en kæmpe oplevelse at komme ud og opleve det, til dels fordi man har set filmen, men også fordi at man kom ud og fik noget godt mad i godt selskab.

Film, afslapning og under dynen – Det er nok det de fleste bruger deres søndag på. Men ligesom der er fordele og sunde ting, ved at benytte sin dag aktivt. Så er det også vigtigt nogle gange, at sætte en dag af til at slappe af og få hvilet hovedet. Det er især vigtigt, hvis man i forvejen føler sig stresset eller præget af hovedpine til tider. Overvej evt. om du vil gøre det sammen med en kammerat eller veninde – Eller måske en kæreste, hvis du er så heldig at have sådan en.

Bagværk! – Du kan også vælge at sætte søndagen af til det helt store bagværk! Jeg har førhen gjort det, hvor jeg sætter søndagen af til at bage boller, pølsehorn, kage osv. således at jeg har noget godt, til i lang tid. Boller og pølsehorn, kan med fordel fryses ned og tages op, når man har lyst til dem. En anden fordel ved dette, er at man har noget som kan benyttes til madpakken i den kommende stressede uge. Der er intet bedre end at pakke sin madpakke op og det der så ligger i, er noget man selv har brugt tid og kærlighed på at bage.

Lektier eller afleveringer – Er du måske bagude med lektierne eller afleveringerne, eller har du bare alligevel tiden til at kunne komme lidt foran med dem, så du kan slappe af eller benytte din tid, en dag hvor det måske er lidt mere vigtigt? Så brug da din søndag på at få arbejdet nogle afleveringer igennem. Jeg har selv før brugt en hel søndag på det, hvor jeg så er kommet en hel måned foran, med afleveringer, fordi jeg simpelthen bare har sat mig ned og fokuseret på hvad jeg skulle lave og ellers bare få skrevet noget. Sådan en søndag, kan man let skrive 20-30 siders aflevering – Så sæt igang!

Oprydning – Er dit værelse, din lejlighed eller måske dit hus, lidt støvet eller trænger til en rengøring? Så brug søndagen på at ryde op! Der er ikke noget mere ucharmerende, end at komme hjem til en person hvor der ikke er styr på rengøring og oprydning. Så få lagt dine gamle aflagte underhakker til vask og få tørret det støv af, i din gamle laminatvindueskarm – Så er du da et stykke på vej! Sæt evt. noget musik i ørene – Find en sort sæk frem og start med at smid ALT det ud, som ikke er nødvendigt.

Shopping! – Som i så igår, brugte jeg min lørdag i butikken Kirppu. Den har forresten også åbent om søndagen 😉 Men man kunne benytte sin søndag til at tage ud og shoppe – Evt. gå i nogle af de genbrugs butikker som har åbent og se om man falder over noget interessant, som man bare tænker at man mangler. Benyt evt. Google til at finde de genbrugs- og antikforretninger som har åbent, eller kig efter om der er loppemarkeder nogle steder.

 

 

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Har du nogle gode ting at bidrage med, til mit blogindlæg? Så er du velkommen til at komme med det i en kommentar her! :-) - Jakob

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens genbrugstur - Hvad fik jeg mon købt?