• ···
Min juleplayliste på Spotify

Gør det selv i dit køkken, med hjemmelavede opsatser!

befunky-collage

Jeg vil nu prøve mig an, med et lille ” Do It Yourself DIY ” blogindlæg, over noget som jeg er faldet over nogle gange når jeg har besøgt Kirppu i Herning. Her for nyligt har fundet en guide på internettet, til hvordan man selv kan lave dem. Guiden kan findes HER. Det skal lige først og fremmest pointeres, at det selvfølgelig ikk behøver at være Royal Copenhagen, Bing og Grøndahl eller Mågestellet man benytter – Men det gør det bare lidt sjovere, at der ligger en kunstner bag ved tallerknerne man benytter.

Vi ved vidst alle sammen, at de blå morsdagsplatter eller årsplatter ikke ligefrem er moderne at hænge op mere, men så er det heldigvis godt at man kan benytte dem på en anderledes og sjov måde, hvor de også kan bliver brugt. Og her taler jeg ikke om at skyde til måls mod dem med tennisbolde eller andet skyts – Nej, jeg snakker om at lave opsatser af dem. Opsatser ligesom vi kender fra de gamle Matador og Olsen banden film – Opsatser som pynter i hjemmet både i dagligdagen, men også når der kommer gæster. Man kan sagtens fare ud og købe helt nye opsatser fra alverdens mærker – Men hvorfor ikke spare penge og være mere miljørigtig og benytte de gamle platter til det?

Den hjemmeside jeg fandt guiden på, som hedder dphtrading.dk, sælger også opsatser som de selv har lavet ud af gamle platter – Men derudover sælger de også et hav af forskellige fittings – Altså de jernmoduler, som skal adskille platter / tallerknerne fra hinanden. Inde på selve guiden, på deres hjemmeside, finder du også nederst på siden en guide over, hvordan du benytter fittings mellem platter og tallerknerne.

Det sjove ved at benytte disse platter og tallerkner til at lave opsatser, er at man kan gøre dem personlige og customize dem til enhver begivenhed eller person. Der findes et hav af forskellige platter, som kan være med til at gøre opsatsen personlig, ved at vedhæfte platter med årstal eller motiver, som passer til en selv eller til dem man holder af. Man kan både vælge at gå ud og købe platter, som indeholder de årstal og motiver man skal bruge, eller man kan benytte sig af sine gamle arvestykker, for at bringe nogle binder frem og samtidig gøre brug af platterne.

Som det kan ses på billederne ovenfor, er det ikke kun de gamle platter og tallerkner, som kan benyttes til at lave disse opsatser. Du kan også vælge at benytte dig af gamle kopper, hvilket er rigtig smart til eksempelvis tandstikker – men ved lejlighed, kunne jeg også godt forestille mig, at det vil se rigtig godt ud, hvis man serverer snacks og benytter koppen til saltstænger.

befunky-collage1

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min juleplayliste på Spotify