10 ting jeg ikke forstår

Mine næste rejsemål

Jeg har lige tilladt mig at stjæle nedestående billede, fra min storesøster der er bosiddende i Nuuk på Grønland, som sygeplejerske. Et af de steder, som jeg uden tvivl, snart skal besøge, er den store hvide plet på landkortet. Jeg har længe gerne villet derop, men tiden har bare ikke rigtig været til det. Men jeg håber at det er i år, hvor chancen den byder sig, for at jeg skal op og besøge min storesøster i hendes nye hjem, samt se den smukke natur, som hun sender så mange billeder af.

Jeg har nogle mål, som jeg gerne vil opnå imens at jeg er deroppe. Først og fremmest, så vil jeg rigtig gerne se nordlys. Jeg har altid gerne villet se nordlyset, da jeg ud fra billeder og video, altid har været fascineret af de flotte farver, som det bringer med sig. Derudover så kunne jeg rigtig godt tænke mig at stå på ski. Grønland er nok det land, som de fleste vil komme i tanke om som noget af det første, hvis man skal nævne et sted med meget sne og is – Så det er oplagt at udnytte det grønlandske vinterklima, til at smide et par bræt under fødderne og glide hen over den klatte sne og is. Til sidst men ikke mindst, så er jeg meget fascineret af det grønlandske håndværk. Her er det hovedsaglig fedtstensfigurerne og tupilakkerne, som har min interesse. Jeg skal uden tvivl på indkøb, så snart mine fødder rammer den grønlandske fjeld.


 

Jeg var i oktober sidste år på Mallorca. Det var 2. gang jeg kom der og har foruden været i både Barcelona og Malaga, men har altid været mest tændt på de Spanske øer. Derfor valgt en kammerat og jeg i januar, at starte vores rejse gennem de kanariske øer, ved at besøge den første ø – Lanzarote. Det var en helt fantastisk tur og en flot natur der var på øen. Man kan på mange måder, tilsidesætte den med Mallorca, bare at Mallorca rummer en masse bjerge, hvor Lanzarotes primære højder nåes ved hjælp af øens mange vulkaner. Men på mange måder, så rummer de en masse ensartede ting og om ikke andet en flot natur begge steder, hvor Mallorca er mere frodig end Lanzarote, men hvor Lanzarote er smuk på sin barske og tørkelagte måde.

Det var som sagt, starten på en rejse gennem de kanariske øer, hvor jeg har til plan at vil besøge enten Tenerife, La Palma eller Gran Canaria næste gang. Man bliver simpelthen bidt af den spanske kultur og natur. Både fordi at naturen er så smuk og forandrende, men også fordi at kulturen rummer en åbenhed og en god tilgang til at udnytte naturen, til blandt andet beplantning og turist-velkomne steder. Billedet nedenfor er taget på Mallorca, da jeg synes at det symboliserer den flotte natur, sammen med de flotte blå hav.

Jeg plejer at planlægge min rejse med hjælp af www.momondo.dk, hvor jeg plejer at lede efter billige rejser. Man kan nogle gange være heldig at komme afsted, for næsten ingen penge. Kan helt klart anbefales, hvis man vil ud og opleve verden til småpenge! 🙂

Billede fra Mallorca, Oktober 2019.

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Har du nogle gode ting at bidrage med, til mit blogindlæg? Så er du velkommen til at komme med det i en kommentar her! :-) - Jakob

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg ikke forstår